Niin se taas on saatu lähes päätökseen tämäkin vuosi ja on aika tutkailla, mitä tuli tehtyä...

Tempon tavoitteena tänä vuonna oli TK4, mutta saavuttamatta jäi. 4 toko-koetta, joista vain yhdestä tulos. Treenit menivät kyllä loistavasti, mutta kokeet eivät ja sen myötä hiipui myös minun treeni-intoni. Lisäksi kahden koiran treenaaminen vie kaksin verroin aikaa ja kun sitä ei kauheasti ole, niin keskittyy väkisinkin siihen koiraan, jonka kanssa homma sujuu.

Tempo kävi Sallan kanssa syksyllä temppukurssilla, joka oli molemmista hauskaa hupsuttelua ja parivaljakon yhteistyö parani huomattavasti.

Boubien tavoitteet tuntuivat vuosi sitten ehkä hurjilta nuorelle koiralle; tokossa alempien luokkien ykköset ja taipparit läpi, ehkä nome-starttikin. Koira yllätti kuitenkin osaamisellaan ja uskaltauduimme kokeilemaan tokossa voittajaluokkaakin, jossa ykköstulos toisella yrittämällä. Taipparit meni helpohkosti läpi ja kahdessa nome-kokeessa ehdimme startata ollen ykkösessä kiinni -riistan rikkoutumiseen asti. Nome-treenit olivat aika minimissä, joten taipumuksilla porskuteltiin... Näyttelyyn ei tänä vuonna ehditty.

Golden Ringin toko-ryhmämme tuotti neljällä tapaamiskerralla meille paljon iloa ja vertaistukea.

Loppuvuotta varjosti suru Moritzin lähdöstä paremmille metsästysmaille.

Tämä taitaa olla viimeisiä kuvia kaikista kolmesta yhdessä. Ikäjärjestyksessä, Moritz edessä, sitten Tempo ja takana (tyynyllä) Boubie.

Vuoden 2012 tavoitteet:

Tempolle en taida enää vakavia tavoitteita asettaa. Jos jaksamme treenata, yritämme niitä EVL-ykkösiä saada kasaan. Muuten Tempo saa harrastella tyttöjen kanssa seurustelua. Toivottavasti ajoittain esiintynyt ontuminen ei vaivaa ja elämä saa olla laiffii.

Boubie saa siis vastata perheen koetuloksista ensi vuonna.

TOKO:ssa tavoitteenamme on saada ainakin yksi EVL-ykkönen, mieluiten tietysti kevään aikana, että saisimme osallistumisoikeuden SM-kokeisiin, jotka pidetään kesäkuussa. Voi tulla kiire, mutta tavoitteita pitää olla...

NOME:ssa tavoitteeksi asetan ALO 1, koska koiran rahkeet näyttivät siihen riittävän. Toivotaan, että leuat rauhoittuvat talven aikana...

Näyttelyssä voisin luvata käydä ainakin kerran. Tulostaso siellä on tuomarista kiinni. Vinkkejä saa antaa, että tuomarivalinta osuisi kohdalleen.

Eiköhän siinä ole tavoitteita kylliksi. Nyt loppuvuodesta on ainakin treenaaminen jäänyt luvattoman vähäiseksi, joten paljon täytyy aktivoitua, että tavoitteet täyttyy. Kevätaurinko saa yleensä ihmeitä aikaan, toivottavasti niin käy ensi vuonnakin!

Toivotamme kaikille blogin lukijoille tuloksellista vuotta 2012, pitkiä lenkkejä sekä hauskoja treenejä!