Viikonloppuna olimme treenailemassa Boubien kasvattajan luona jossakin Taka-Hikiällä (oikeesti!).

Läksimme matkaan junalla lauantai-aamuna ja olimme perillä puolen päivän jälkeen. Boubie pääsi tarhaan Nellan, Minnin ja sisarensa Olivian kanssa -ja rakastui ensisilmäyksellä. Ensirakkauden kohde oli isotäti Nella, joka oli varsin kärsivällinen nuoren pojan rakkauden osoituksille.

Boubie Nellalle: "oot sä mun kaa?"

Mellan pitopalvelupöydän antimista nautittuamme pyörimme naapurin pihalle treenaamaan tokoa Nymanin Minnan johdolla. Hyvä naapuri on iloinen asia! Aloitimme pentu-luoksetulolla, niin saatiin koiriin ja ohjaajiin vauhtia. Sen jälkeen teimme kontakti-treeniä, paikallaoloa häirittynä (lelut lenteli) sekä luoksetuloa vuorotellen rivistä. Minna neuvoi meille merkille menon alkeita ja koska porukka oli noutajia, saimme harjoitella myös ohjatun noudon alkeita (osalle koirille oli suuntia jo opetettu nome-treenien yhteydessä).

Boubie oli ehkä hieman levoton -ymmärtäähän sen, kun hormonit hyrrää ja koko päivä puuhasteltu. Kohtuullisesti se kuitenkin halusi minun kanssani hommia tehdä. Ryhmätreenit oli Boubielle uusi asia ja teki varmasti ihan hyvää. Kiitos, Minna!

Paikallaoloharjoitus

Erkki...

...Vasen-hae...

...Ou jee!

Ihmiset saivat nauttia lisää pöydän antimista, kunnes toinen päivän kouluttajistamme, Kontkasen Matti, ehti toko-kokeesta paikalle. Matti ja Kamu olivat käyneet pokkaamassa avo-luokasta ykköstuloksen. Kamu on Boubien eno.

Minua vähän jännitti, miten Boubie jaksaa vielä toisen koulutus-session -varsinkin kun Suuri Rakkaus oli vieressä treenailemassa. Pikku-koira keskittyi kuitenkin mielestäni vielä paremmin kuin Minnan treeneissä ja väsymystä ei ollut havaittavissa. Nellan läsnäolo ei myöskään häirinnyt, kun hommia tehtiin.

Ryhmässämme oli joukko satunnaisesti tokoilevia koirakoita ja Matti esitteli esimerkkikoirakon voimin avoimen luokan liikkeet hyppyä lukuunottamatta läpi. Joka liikkeen nähtyämme saimme itse treenata liikettä, kukin oman tasonsa mukaisesti ja Matti kiersi katsomassa ja neuvomassa.

Boubie ilahdutti minua selvällä edistymisellä seuraamisliikkeessä. Liikkeestä maahanmenon alkeet menee myös mielestäni mallikkaasti. Seisomisessa on vielä tekemistä. Luoksetulo on kumman jähmyinen tällä hetkellä, Nouto tehtiin eka kertaa käskytettynä ja kokonaisena liikkeenä. Boubie oli hieman pihalla, mutta suoriutui siitä lopulta ihan kelvollisesti. Kaukokäskyjen asentovaihdokset menee tosi hyvin läheltä, mutta kun lisään matkaa, niin esim. m-i ei nouse, i-m kyllä sujuu. Lopuksi teimme vielä ruutua, joka oli oudon jähmeä myös... Mutta hei, monta tuntia oltiin treenattu? Ihan liikaa nuorelle koiralle! Kaiken kaikkiaan olin oikein tyytyväinen pikku-koiran osaamistasoon ja myös Matin mukaan homma näytti olevan hyvällä mallilla.

Arvatkaas, mitä me paikalle jääneet tehtiin ilta? SYÖTIIN! Kiloja tuli lisää jokunen varmasti viikonlopun jäljiltä, mutta fasaani maistui hyvältä ja herkkujakin taisi tulla "jonkin verran" vedettyä...

Sitten "mahan viereen makkoomaan" ja muutama tunti unti pollaan. Boubiekin taisi hetken levähtää; oli tosin käynyt ulkona siskonsa kanssa yöllä ja viihtynyt siellä jonkin aikaa. Aamulla Olivia esitteli, miten tarhan aidan yli voi kävellä... Minnillä oli alkanut juoksut, mutta Boubiesta Nella oli Pet No 1 edelleen.

Sunnuntaipäivän teema oli Nome ja treenattavat vaihtuivat osittain. Kouluttajina toimivat kasvattajan edustaja Ari Timonen sekä Risto Heikkonen. Porukka jaettiin kahtia ja kouluttajat ottivat yhden ryhmän kerrallaan "rasteilleen".

Menimme ensin Riston mukaan tekemään hakua. Milloin lie viimeksi Boubielle hakuruutu tehty; joskus viime kesänä ehkä. Uteliaana se kuitenkin katsoi, kun ruutua lähdettiin täyttämään. Lunta oli metsässä edelleen enemmän kun tarpeeksi, joten ruuduntäyttäjilläkin oli täysi työ damien viennissä. Boubie oli vuorossa ensimmäisenä ja alkukankeuden jälkeen se uskaltautui pois uralta hankeen ja toi minulle 2 damia. Palautukset oli tosi jähmeitä, liekö ollut hapoilla hankijuoksun jälkeen? Tosin minäkin huomasin olevani jähmeä; edelleenkin mulle on helpompaa kehuminen tokossa kun nomessa. Yritän olla hiljaa, etten häiritsisi koiraa ja sitten koira on epävarma siitä, mitä siltä odotan.

Boubie katsoo ryhmän "mustan lampaan" työskentelyä

Arin rastilla teimme pellolla linjaharjoituksia. Ystävällinen naapuri oli ajanut pellolle traktorilla uran sekä sivulinjat, joten mikäs siinä oli treenaillessa. Boubie toimi tässä harjoituksessa mielestäni ihan hyvin (väsymystilan huomioonottaen) ja vauhtiakin oli. Tosi hyvä treeni, jonka yritin kirjata muistiin -saa nähdä menikö oikein. Kun en ole nomea treenannut vuosiin kunnolla, niin mulle joku peruslinjatreenikin on uutta ja ihmeellistä, jonka suunnitteluun oma mielikuvitus ei riitä. Kiitos siis Ari! Boubie teki muuten tämän treenin kahdesti, eikä väsymys painanut. Ehkä ihan viimeiset palautukset alkoi mennä väsymyksen piikkiin, joten siihen olikin hyvä lopettaa.

Oli se aika poikki...

Vielä oli ohjelmassa riistaan tutustumista ja meitä varten oli sulatettu variksia, lokki, fasaani sekä kani. Kaikkien kantamista kokeiltiin ja yhä tuo käy riistaan kiinni kun sika limppuun... sellainen se on ollut pennusta lähtien. Sitä saa mitä tilaa... Yksi varis koki kovan kohtalon, kun en tyytynyt hihnassa kannattamiseen.

Ehdittiin vielä syödä, ettei tyhjällä mahalla tarvinnut matkustaa kotiin. Onneksi Mella laittoi vähän evästä mukaan, niin pärjättiin. Junassa Boubie sitten sammui täysin. Konduktööri sai päältä kävellä, eikä se edes huomannut! Itse olin tyytyväinen junakyytiin, kun ei tarvinnut lähteä ajamaan väsyneenä pimeässä, vaan sain (aloittaa toisen villasukan neulomisen ja) levätä. Aikanaan koirien kanssa junalla matkustaessa olen istunut konduktöörinvaunun lattialla, kun koira piti pitää häkissä. Seuraava vaihe oli tupakkavaunu, jotka nykyään onneksi ovat poistuneet. Nyt Lahti-Kouvola välillä matkustimme Business-luokassa, joten paljon on matkustus parantunut pariinkymmeneen vuoteen.

Huippumukava viikonloppu takana, kiitos kaikille asianosaisille! TÄTÄ LISÄÄ!

Olivia ja Boubie 1 v ja 3 kk

Lataan kuvia katsottavaksi osoitteeseen http://boubie.kuvat.fi