Olimme ihka ensimmäisessä wt-kokeessamme tänään Kuusankoskella. Harjoituskokeen järjesti Golden Ring ja tuomareina toimivat Päivi Hietaharju ja Jukka Simpura. Tehtävät olivat oikeita, mutta tuomarit neuvoivat pisteiden jaon ohessa kilpailijoita.
Ensimmäisellä rastilla oli lyhyehkö ykkösmarkkeeraus ojan yli. Tämä "lämmittely-tehtävä" meni Tempolta kohtuullisen mallikkaasti. (Pisteet 17/20)
Toisella rastilla oli pieni matka seuraamista ja pidempi ykkösmarkkeeraus. Tämä tuotti joillekin jo vaikeuksia. Tempo seurasi huonosti (toko-koiraksi) ja markkeerasi hyvin. Palauttaessa tuijotteli vähän toiselle pellolle, josko sieltä tulisi lisää heittoja, muuten ok. (Pisteet 17/20)
Iltapäivän rastilla numero 3 oli ensin markkeeraus ojaan ja koiran palauttaessa samaan paikkaan vietiin toinen dami, joka koiran piti saada ohjauksella talteen. Jouduin auttamaan markkeerauksessa; Tempo, niin kuin moni muukin etsi damia ojan toiselta puolelta, mutta otti jopa hieman ohjausta ja dami saatiin talteen. Ohjaustehtäväkin meni joten kuten, palautuksissa alkoi jo näkyä väsyminen vauhdin puutteena. Päiviltä sain ohjeita ohjaamiseen, kun käytin molempia käsiä (toisella pysäytys, toisella suunta). Pitäisi kuulemma mieluummin ohjata yhdellä ja samalla kädellä. Saa nähdä, oppiiko sitä vielä uusia tapoja... (Pisteet 14/20)
Neljänteen rastiin mennessä aloin olla itsekin jo kohtuullisen uupunut koirasta puhumattakaan. Odottelu on rasittavaa... Viimeinen rasti oli ohjattu hakutehtävä. Tuli kaksi laukausta, joiden jälkeen koira lähetettiin ojan reunaan rajatulle alueelle etsimään dameja. 2 damia viidestä piti noutaa. Tempo meni pois alueelta, kävi nostamassa koipea (argh!) ja ohjautui (!) sitten oikealle alueelle, josta kohtuullisen helposti löysi vaaditut damit (vaikka ne oli piilotettu). Palautusvauhti oli hi-das. (Pisteet 14/20)
Sitten taas odotettiin, että kaikki saivat tehtävät suoritettua. Harjoiteltiin välissä omatoimisesti vähän esteen yli noutoa sekä kuvien seasta noutoa.
1960299.jpg
Seuraavana oli vuorossa finaaliin päässeiden julkistaminen ja suureksi hämmästyksekseni olimme mukana siinä! Nuorten luokasta finaaliin ei päässyt ketään, alokkaasta yksi lisäksemme ja avo/voi-luokasta yksi. Finaali oli markkeeraustehtävä. Asetuimme riviin ja Tempo sai noutaa ensimmäisen heitetyn damin. Herra juoksi vähän ohi, kävi nostamassa koipea ja sitten oli ainakin kuuntelevinaan pillitystäni ja toi damin kävelyvauhtia. (Pisteet 14/20) Vaihdoimme paikkaa toisen alokasluokan koiran (Riemu) kanssa ja se suoritti saman tehtävän huomattavasti tyylikkäämmin. Tässä vaiheessa saimme kytkeä koirat ja avo/voi-luokan koira (Padi) oli vuorossa. Rivi lähti liikkeelle ja tuli laukaus, rivi pysähtyi ja markkeerausheitto. Padi suoritti tehtävän mallikkaasti, joskin silläkin hieman jo päivän pituus näkyi palautusvauhdissa.
Sitten tulokset: saimme alokasluokan ensimmäisen palkinnon, sijoittuen luokassamme toiseksi! Yhteispisteet 78/100.
1960355.jpgTempo ja pokaali
Osallistujia oli 26 kpl, joten kai meillä ihan hyvin meni... Itse olen hieman hämmentynyt koko päivästä. 8 tuntia notkumista vesisateessa, 7 damin nouto (eli yksi tunnissa...) ja ykköstulos. Hassu laji.
Ilmanhaltija ei ollut suosiollinen, mutta tulipa uusi Hurtta-puku testattua...Hyvin piti vettä! :-) Lähdin aamulla varovasti, etten herättäisi muita, joten kotiin jäi fleece ja teenjuontiin varattu kuksa. Kiitos Sannalle mukista ja Mellalle Goldpaw-fleecestä; niiden ansiosta säästyin paleltumiselta ja fleece sai aikaan Pro-olon ja vaikutti varmasti finaaliin pääsyyn... ;-)) Kiitos myös sille, joka lainasi minulle hihnan finaaliin, kun oma oli tilapäisesti kadonnut. Ja kiitos Keijolle, joka hihnan löysi.
Auton kanssa ei ongelmia, ei edes juuttunut pellolle, kuten eräillä... Asiaan vaikutti vahvasti se, etten parkkeerannut pellolle, vaan jätin auton tien varteen. :-D Sain kyllä sitten peruuttaa pari sataa metriä pois lähtiessä, kun ei kääntöpaikkaa ollut. Mukavaa oli, kun koko koe oli kultaisia täynnä. Rasittavaa oli odotus, joten en ihan kyllä vakuuttunut tämän lajin soveltumisesta itselleni... Toisten suorituksiakaan ei juuri tullut seurattua, mutta aurinkoisessa säässä olisi varmasti ollut kivempaa. Ja tulihan se aurinkokin ajoittain esiin, viimeistään lähtiessä.
1960392.jpg