Ensin Jyväskylän tuliaisina (ilmeisesti, tartunta-aika täsmää) Boubie sai kennelyskän ja sen ansiosta meillä peruuntui viime viikonlopuksi aiottu toko-koulutus Kuopiossa. Yskä meni onneksi nopeasti ohi ja haaveilin voivani osallistua huomenna pienelle treeniporukallemme järjestettyyn nome-koulutukseen.

Eilen illalla kävelimme töistä kotiin, kun Hong Kongin takapihalta auton luota hyökkäsi saksanpaimenkoira hampaat irvessä meitä kohti. Menin Boubien ja vieraan koiran väliin ja hätistin sitä pois; mun koiraani ei kyllä purra!  Koiralle löytyi isäntä ja aloin katsoa, että jostain tulee verta. Boubie roikotti vasenta etutassuaan ilmassa ja huomasin syyllisen olevan kynsi, joka oli ilmeisesti revennyt. Vieraan koiran isäntä halusi vielä väkisin koiransa antaa tutustua, että saisi hyviä kokemuksia...

Illalla Kaija ja Hippu tulivat kylään ja Boubie toivotti vieraat tervetulleeksi riehumalla Hipun kanssa takapihalla. Koirat juoksivat kovaa kyytiä ja törmäsivät Kaijan jalkoihin, Boubie ulahti, nosti tassuaan ja verentulo alkoi taas.  Lumi hyydytti veren nopeasti, mutta lähempi tutkimus osoitti kynnen olevan aika vinossa -ja varmasti tosi kipeä.

Tänään päivällä kävimme töissä, että Mila saisi katsoa kynttä. Milan omalla koiralla on autoimmuunisairaus, jonka takia kynnet irtoavat ja hänellä on runsaasti kokemusta asiasta. Shoppailimme tossuja, sidetarpeita ja saimme Torstin kaulurin lainaan. Sitten soitto päivystävälle eläinlääkärille, joka kehotti lähtemään heti matkaan, koska päivä oli ollut kiireinen. Päivystys oli Pertunmaalla, matkaa Mikkelistä n. 50 km.

Sinne siis. Eläinlääkäri rauhoitti Boubien ja nyppäisi kynnen irti, laittoi tassun pakettiin, pisti kipupiikin ja herätyspiikin. Saimme lääkkeet mukaamme ja sairaslomaa toistaiseksi. Kynsi oli katkennut juuriaan myöten, joten ottaa aikansa, että Boubie on taas treenikunnossa.  Nome-treeneihin siis huomenna vain katsojaksi.

Boubie oireili jalkaa jo viikolla pariin otteeseen, mutten tajunnut tarkistaa kynsiä, vaan pelkäsin jotain venähdystä tai vastaavaa.

Tulimme valituiksi Golden Ringin toko-treeniryhmään ja ensimmäinen kokoontuminen on tammikuun alussa. Toivottavasti kynsi jo silloin kestää treeniä.