Alkaa olla vuosi lopuillaan ja aika tehdä vuosikatsaus menneeseen ja kurkistus tulevaan...

Kuluneena vuonna kävimme ennätysmäärän toko-kokeita (se on mun harrastus...eikä tule treenattua, jos ei ole kokeita tiedossa):

3 x AVO (3,2 ja viimein 1) ja jopa 12x VOI (2 x 0; 4 x 3 ja 6 x 2). Tavoiteltu ykkönen jäi saavuttamatta, vaikka treenattiin tosi ahkerasti ja mun jännityskin saatiin aika hyvin kuriin. Sitä hitusta onnea ei sitten ollut kokeisiin, eli taidolla pitää yrittää jatkossakin. Aika monta luokkasijoitusta oli, tärkeimpänä Golden Ringin toko-mestaruuden hopeasijoitus ja voittajaluokan parhaan kultaisen kiertopalkinnon voitto. Myös SNJ:n mestaruuskokeessa tuli luokkavoitto.  

Nome-puoli olikin sitten aika jäissä, kun molemmat treeni-kaverit joutuivat luopumaan koiristaan.  R.I.P Toto ja Soma. Omassa kokeessa kävimme starttaamassa, mutta tulosta ei tullut. Mun jännitys nome-puolella on aika tolkutonta, sille pitäisi tehdä jotain. Muihin kokeisiin ei enää päästy ja motivaatio lajia kohtaan oli aika olematon muutenkin.

WT-kokeisiin olemme näköjään vuosi sitten suunnitelleet menevämme, mutta treenien puutteen takia sekin jäi.

Moritz jaksoi ilonamme koko vuoden.

Ikinä ei olla näin paljon tokoa treenattu, mutta hauskaa on ollut ja kyllä se näkyy, vaikkei tuloksista niin ehkä arvaisikaan. Yhteistyömme Tempon kanssa on parantunut huimasti ja koira on paljon iloisempi, yritteliäämpi ja kuuliaisempikin kun ennen (viimeksimainittu hieman hakusassa tosin viime aikoina, kun ulkona iiiihania tyttöjen hajuja...). Myös mun kisajännitykseni on paremmin hallinnassa nykyään. Kehässä on helpompi olla, kun on treenattu ja tietää, että me osataan. Kiitokset vieraileville kouluttajille (Satsu, Marko, Christa ja Riikka) sekä ihanille treenikavereille, erityisesti Team Vullukan Maaritille ja Ristylle.

Ensi vuodelle säilyvät tavoitteet osittain ennallaan; toko VOI 1 ja lisäksi ainakin tulos EVL:stä. Valiojuhlista SNJ:n leirillä on ollut puhetta, mutta myönnän tavoitteen aika lailla ylimitoitetuksi tällä hetkellä... Onhan niitä leirejä seuraavinakin vuosina.

Nomesta edelleen vanha tavoite ALO 1; mikäli treeni-intoa on ja kokeisiin päästään, on tavoite ihan mahdollista saavuttaa.

Muuten tulevalle vuodelle on tässä vaiheessa vielä haaveita ja suunnitelmia, joista ei julkisesti vielä viitsi huudella.  Aika näyttää, mitä vuosi tuo tullessaan!

**Oikein hyvää Uutta Vuotta 2010 kaikille lukijoille!**