Boubie on rapsutellut itseään tarmokkaasti ehkä pari viikkoa. Olen tutkaillut välillä ihoa, mutta en ole huomannut mitään erikoista.
Tänään Boubie heitti viimein talviturkin ja koska se haisi uimisen jälkeen ns. "koiralle", päätin suorittaa pesun, niin on hierojallekin mukavampi hieroa. Pesun jälkeen tietysti halusin myös trimmata koiran.

Korvalehti oli raavittu ruvelle ja putsasin korvat, jotka ei olleet kovin likaiset eikä haisseet. Ei siis korvatulehdusta. Tarkastelin korvalehteä tarkemmin ja karvan juuressa näkyi pieniä mustia pisteitä. Suurennuslasin kanssa yritin katsoa, liikkuvatko pisteet, mutta sitä en havainnut. Parempinäkökykyinen tyttäreni havaitsi pisteillä jalat. frown

Tarkempi turkin tarkastus paljasti näitä pisteitä muuallakin, erityisesti pään alueella ja hännän juuressa, mutta myös pitkin selkärankaa. Eläintenhoitaja-kollegani tunnisti otukset täiksi, mikä netin mukaan onkin yleisin ulkoloinen koirissa.

Apteekista hain Bayvantic-valeluliuosta, jonka pitäisi tehota myös täihin, vaikkei sitä kyllä mainita tuossa pakkauksessa. Kyseinen valmiste oli halvin vaihtoehto ainakin meidän apteekissa, koska joudun käsittelemään molemmat koirat ja mieluiten vielä kahdesti. Pakkauksessa oli 4 pientä putkiloa, joilla valelu kävi näppärästi ja ne siis riittävät noilla kahdella koiralla kahteen käsittelyyn.

Boubie on käynyt helmikuun jälkeen vain eläinlääkärillä ja pari viikkoa sitten Tampereella Koirakoutsin hallilla. Pahin rapsuttelu alkoi juuri tuon reissun jälkeen. Koirakontakteja ei ole juurikaan ollut, en ainakaan nyt muista. Harvoin annan edes kadulla toisten koirien tulla haistelemaan.

Mutta tarkkailkaa siis lemmikkiänne!


YÖÖÖK!!