Viimeinkin pääsimme kokemaan SM-kokeen tunnelmaa! Omalta osalta koe ei mennyt parhaalla mahdollisella tavalla, mutta hyvä mieli jäi kuitenkin päivästä.

Starttasimme kohti Kuopiota klo 5.30. Minua tultiin hakemaan, eli ei tarvinnut edes itse ajaa! Heräsin aamulla kellon soittoon, mikä on varsin harvinaista; yleensä nukun erittäin huonosti, jos olen johonkin lähdössä ja herään jo ennen kelloa. Perillä olimme seitsemän jälkeen, parahiksi yhtä aikaa joukkueenjohtajamme Tuijan kanssa. Teltta pystyyn ja B aamulenkille. Sitten olikin parin tunnin odotus ennen kisan alkua. Jokaisesta joukkueesta (67 kpl) arvottiin yksi koira tunnistusmerkinnän tarkistukseen ja meidän joukkueen nakki napsahti meille.

Koe alkoi paikallaoloilla. Tuomarina kehässä oli Anne Nokelainen.
En lakkaa hämmästelemästä Boubien nopeaa maahanmenoa; hyvä etten säikähdä, kun se putoaa alas. laugh Tempo kun menee vä-hi-tel-len.
Paikallaolosta 10
Ilmeisesti ei huomautettavaa. Ei mennyt lonkalle ja oli terävänä. Istumaannousu tosin jäi hieman vajaaksi.

Starttinumeromme oli 420 ja B sai odotella häkissä omaa vuoroaan.

Toisessa kehässä arvosteli Marko Puranen

Seuraaminen 8,5

Kontakti pysyi hyvin, mutta perusasentoihin istui viiveellä ja jotkut käännökset oli hieman väljiä. Seuraamisen paikka edelleen hieman liian edessä. Mutta häntä heilui ja näytti ihan hyvältä videollakin!

Luoksetulo 6
Meni vasta toisella käskyllä maahan. Tarkkaavaisuus herpaantui? Pysähdykset eivät ole niin napakoita, kuin saisi olla, eli tässä työsarkaa liittää. Reagoi kuitenkin käskyihin ihan ok. Viimeinen pätkä ravilla.

Hyppynouto 8
Sivulletulo erittäin vino, muuten ok.

Tunnari 0
Pari hyvinmennyttä viimeistelytreeniä ei riittänyt, vaan tässä näkyi se tämänhetken ongelma. B meni reippaasti kapuloille, löysi oman ja jäi hetkeksi katsomaan minua, mutta kun olin hiljaa, pudotti oman ja alkoi etsiä uudestaan. Otti suuhun jo muitakin kapuloita. Kutsuin, muttei enää auttanut. Liikkeen jo nollauduttua sain kuitenkin sen tuomaan Oman mulle. BLÄÄH.

Palkaksi revittiin lelua ja syötiin nakkia. Pieni kävelylenkki ja häkkiin huilaamaan.

Sitten piti olla piiiitkä tauko; meidän piti olla lounastauon jälkeen ensimmäinen koira toisessa kehässä. Jossain vaiheessa kuulutettiin kehän olevan n. tunnin verran aikataulusta edellä ja menin katsomaan, mikä tilanne on. Vuorossa oli numero 418 ja meillä siis numero 420. Yritin kysyä, jatketaanko suoraan ilman taukoa, mutta en saanut vastausta kehätoimitsijalta. Hain siis koiran, virittelin vähän ja olin ajoissa valmiina astumaan kehään. Siinä vaiheessa tuomari ja toimitsijat alkoivat keskustelemaan, pidetäänkö tauko vai ei... Päätyivät sitten pieneen kahvitaukoon ja B sai kelliä nurmikolla sen aikaa.

Ruutu 9
Lemppari-liikkeellä alkoi tämä kehä. Ei vaikeuksia, meni aika hyvään paikkaankin. Sivulletulossa vähän huijasin, että mulla olisi namia kädessä, niin sain B:n tulemaan oikeaan paikkaan.

Liikkeestä istuminen 0
Mun keskittyminen herpaantui. Ajattelin vain, että jopa kestää, ennenkuin antaa käskyn ja sitten ehdin jo ihmetellä vähän kuoppaista kenttää ja sitten tulikin se käsky ja kunnon jalka-apu jäi pois ja... Boubie seisoi. Hienosti seisoi, mutta se ei auttanut. *huokaus*

Metallinouto 8
Normisettiä, lähti reippaasti, poimi ok, mutta ravaten sivulle. Suht' suoraan, onneksi.

Kaukokäskyt 5
Seiso-istu-maahan; seisomaan etupainotteisesti, istui eteenpäin. Istu-seiso-maahan ok muuten, paitsi viimeinen maahanmeno kyllästyneen näköisenä lonkalle. Nousi kuitenkin hyvin istumaan. Oli tullut sen normaalin 10-20 cm eteenpäin tuossa yhdessä siirtymässä (tarkistin videolta), joten ihmettelin, kun pisteet noinkin huonot. Kuutonenkin olisi tuntunut paremmalta.

Kokonaisvaikutus 8 (molemmilta tuomareilta)
Mä en edes muistanut, että tällainenkin annetaan! laugh

Ensin olin suorituksen jälkeen aika pettynyt, varsinkin kun ajattelin, ettei se riitä edes tulokseen. Juuri ja juuri riitti; 194 p, III-tulos ja sijoitus 23./47
Neljästökymmenestäseitsemästä koirasta KAKSI sai ykköstuloksen, kolmanneksi tullut mikkeliläiskoirakko jäi ykkösestä puoli pistettä. 24 koiraa sai tuloksen. Vertauksen vuoksi alokasluokka; 58 ykköstulosta, 102 osallistujaa. Joten on se voivoi-luokka nimensä mukainen...

Meillä oli kuitenkin hyvä fiilis, en jännittänyt tolkuttomasti ja B pysyi käsissä liikkeiden välit. En edes muistanut jännittää sitä tänään! Joukkueenjohtajamme mukaan B oli vaisumpi kuin treeneissä. Videolta meno näytti kuitenkin ihan mukavalta minun silmääni. Tämä oli kuitenkin vasta meidän viides yhteinen koe! En osaa oikein viritellä ennen kehään menoa, en tiedä miten minun pitäisi toimia tämän koiran kanssa. Tempohan otettiin mahdollisimman myöhään autosta/häkistä kehään, mutta B tarvitsee kyllä jonkinlaista lämmittelyä.

SM-kisat on aina paaaaljon vaikeampi kuin normaalit kyläkisat. Kehiä oli monta, ihmiset kulki kehien välissä, välillä tuli kuulutuksia jne. Boubie ei kuitenkaan ollut mielestäni mitenkään häiriöille altis. Luulen, että se teki sen mitä osasi. Tunnari-ongelmaa ei ehditty korjata ja istuminen oli mun moka. Vaikka minulla oli 2 viikkoa lomaa ennen koetta, ei ehditty treenaamaan tarpeeksi. Muutto vei voimat ensimmäisellä viikolla ja hammassärky toisella. Treenaamattomuus näkyi noissa perusasennoissa ja seuraamisen huonoissa käännöksissä. Niitä pitäisi ehtiä hinkata.

Joukkueemme sijoittui sijalle 36; kaikkiaan joukkueita oli 67 kpl. Alokasluokan koirakot Suvi&Sipsi sekä Sari&Onni tekivät molemmat ykköstulokset, mutta meillä voivoi-luokassa ei mennyt yhtä hyvin. Mukavaa oli kuitenkin! smiley

Joukkuekisan voitti VARPS Varkaudesta; onnea Satsu ja kumppanit! Piu valioitui kokeessa, samoin HOT:in kelpie Ässä. Hienoa! Alokasluokan toinen ja kolmas olivat labradorinnoutajia; virkistävää vaihtelua rotuvalikoimaan. winkTiina ja Demo olivat hienosti avoimenluokan toisia!

Kotiintuliaisina meillä oli maineen ja kunnian sijaan kirkkaanpunaisena hehkuva naama, jalkaterät ja käsivarret. Aurinko paistoi salakavalasti Kuopiossa ja poltti blondin aurinkosuojattoman ihon.

Kiitos kaikille mukavasta päivästä, kuopiolaisille hienosti sujuneista järjestelyistä ja onnea menestyneille!
Me jatkamme harjoituksia ja starttaamme seuraavan kerran heinäkuussa EVL:ssä.