Taas on yksi startti takana. Matkailu avartaa -näillä bensan hinnoilla jos ei muuta niin kukkaroa... Pääsimme peruutuspaikalta Leppävirralle kokeilemaan.

Matkaan läksimme vähän viiden jälkeen aamulla ja paikan päällä vedin numeron 2, joka oli aika ihanteellinen; ehdin nähdä ensimmäisen koiran suorituksen, mutten jännittää liikaa omaani. Koe vaikutti muutenkin hyvältä; ensin oli hakuruutu, josta otettiin 2 riistaa. Sen jälkeen tuli laukaus ja vesiohjaus kaislatuppaaseen. Ohjauksen jälkeen oli pitkähkö markkeeraus veteen, sitten jatkettiin hakua (3 riistaa) ja lopuksi oli vielä toinen pitkä vesimarkkeeraus. Haun maasto oli sellaista, etten nähnyt koiraa eikä se minua, joten olin hyvin toiveikas. Tempo lähti kohtuullisella vauhdilla hakemaan ja eteni varmaankin aika lailla haun taka-alueelle saakka, mutta ei huolinut lokkia. Matkalla se oli tuomarin mukaan myös kieltäytynyt lähialueen kanista, mutta minun näkemykseni mukaan se ei kyllä edes haistellut siinä kohden. Siinä vaiheessa tuomari sanoi, että se on nyt kieltäytynyt kahdesta riistasta...kiva fiilis. Tempo jatkoi hakua ja toi viimein minulle löytämänsä variksen. JES! Valitettavasti siihen se jäikin, koska seuraavalla lähetyksellä Tempo meni taas takimmaiselle lokille eikä tuonut sitä. :-( Tuomari kätteli ja koe oli osaltamme ohi.

Harmittaa vietävästi. Vaikea ymmärtää, mitä Tempon päässä taas tapahtui. No, tavoitteena oli päästä pidemmälle kuin viimeksi ja sehän toki onnistui... :-D Vesityötäkin olisi hauska joskus kokeilla kokeessa, mutta ehkä etenemme yksi riista kerrallaan... Ensi kerralla vaaditaan sitten jo kahden riistan tuonti. Kun tulimme kokoontumispaikalle ja ulkoilutin Tempon, oli sillä vatsa ihan kuralla. Se yritti myös oksentaa, mutta tyhjä vatsahan sillä oli. En tiedä oliko se matkapahoinvointia vai mitä, mitään ihmeellistä se ei ainakaan tietääkseni ole syönyt. Vai kisajännitystä? :-O Jännitti minuakin taas, mutta tässä tehtävässä se ei mielestäni vaikuttanut yhtä paljon kun viimeksi. Tempo liikkui hyvin (joskin hitaammin kun treeneissä) hakualueella eikä tullut tyhjänä kyselemään. Se ainoa riista tuli nätisti käteen. Siinä ne hyvät puolet.

Tuomarina oli Markku Bräyschy ja koeselostuksen yleisvaikutelma kuuluu lyhykäisyydessään näin: "Koe keskeytetään koiran kieltäydyttyä hakualueella kahdesta eri riistalajista."
1722463.jpg

Moritzin siskonpoika Woody teki hyvän työn ja sai ALO2. Lievä auttaminen markkeerauksissa pudotti Woodyn ykköspalkinnosta. Onnea Anulle kuitenkin! Hyvin sä vedät.

Huomenna töitten jälkeen suuntaamme Loviisaan SNJ:n kesäleirille pariksi päiväksi ja keskiviikkona siellä on edessä toko-startti GR:n joukkueessa... Seuraava nome lienee sitten Golden Mestaruus, jos mahdumme mukaan.

Lisäys vielä: Tempolla oli sitten maha sekaisin vielä kotonakin ja juoksutti ulkona tunnin, parin välein. En tiedä mikä on. Perjantaina käytiin uusimassa rokotukset, voisikohan se vaikuttaa?