Tänään alkoi kesä; niin luki kalenterissa ja ilmojen haltija oli samaa mieltä. Ensimmäiset helletreenit vissiin ikinä Boubien kanssa töiden jälkeen. Visulahteen oli järjestetty kolmen seuran yhteiset häiriötreenit SM-tokoa silmälläpitäen. Tehtiin kaksi kehää ja molemmissa tapahtui koko ajan. Mukana Kookoo99:n ja Varpsin koirakoita, MAH loisti valitettavasti poissaolollaan. Enemmänkin olisi mahtunut.

Boubie oli mukana luoksepäästävyydessä ja paikallaolossa. Paikallaolon aikana Maarit leikki äänekkäästi Pulmun kanssa koirien selän takana... Minä jouduin siirtämään Maaritin autoa kesken homman ja just kun tulin autosta, huusi Maarit "JESS" ja Boubie läksi.... Otti siis oikein hyvin häiriötä.  Toivottavasti ei oppinut nyt huonoja tapoja.

Ryhmäliikkeiden jälkeen teimme vuorotellen yksittäin molemmissa kehissä. Boubiella otettiin liikkeestä seisominen, joka palatessa meni piirileikiksi. Oli myös ottanut vähän askeleita käskyn jälkeen. Avoimessa vaadittu koiran taakse meno ei oikein suju vielä, vaikka sitä on treenattu erikseen pennusta alkaen. Ei liene iso ongelma kuitenkaan, uskon ja toivon.

Seuraamisessa Boubie oli tosi edessä koko ajan ja painoi jalkaan kiinni... Jotain se kyttäsi, ruutua tai ruohotupsuja, tiedä häntä. Liikkeestä maahanmeno oli ihan jees, paitsi paluussa taakse taas nousi. Näitä siis treeniohjelmaan lisää.

Luoksetuloa otin pari kehän ulkopuolella ja kehässä päätimme tehdä eläinkokeita ja ottaa ekan avo-luokan luoksetulon liikkeenomaisesti. Se meni hienosti! Boubie läksi laukassa, pysähtyi tosi napakasti ja tuli hyvin myös sivulle. JEEE!!  Ollaan harjoiteltu tätä työmatkalla paloaseman vastapäisellä nurmikolla, suoria luoksetuloja ja pysähdystä pallolla kierron kautta. Se siis toimii!  

Nouto tehtiin myös ehkä toista kertaa kokonaisena liikkeenä. Boubie läksi iloisesti liikkurin käskystä noutoon, mutta itse nouto oli ihan jees. Otettiin uudestaan pelkkä heitto niin, että varmistin Boubien pysymisen ja noudin itse kapulan.

Kaukokäskyt liikkeenomaisesti avo-etäisyydellä meni aivan nappiin. Lopuksi tehtiin vielä hyppy, jossa Boubie mietti hetken esteen takana, bongasi sitten kapulat kehän laidalla ja teki hyppynoudon.  Otettiin sit koiran mieliksi oikeastikin hyppynouto. Kovin on häiriöherkkä pikkukoira, pitäisi kai harrastaa enemmän yhteistreenejä...

VOI/EVL -koirakoiden paikallaolon aikana teimme ruutua ja riekuimme toisessa kehässä. Ruutu ei oikein onnistunut uudessa paikassa ja nurmikolla, eli sitä lisää.

Välillä käytin koirulaisen uimassa, Visulahdessa onkin varsin hieno hiekkaranta koiriakin varten. Treenien päätteeksi Johanna toi meidät kaupalle, josta ajeltiin pyörällä kotiin. Koira vaikuttaa nyt melko rauhalliselta. 

Kiitos kaikille kivoista treeneistä!