Vietin A-luokan viikonlopun Golden Ringin järjestämän nome-koulutuksen parissa Taipalsaaressa. Kouluttajana toimi Jörg Brach. Tempo sai huilata, sillä olimme vain kuunteluoppilaina. Viikonloppuna opin kyllä kaikenlaista koiran koulutuksesta, koirista ja ihmisistä. Tarkkailijan asema on ihan mielenkiintoinen... Ei siis turha reissu!

Läksimme perjantai-iltana töiden jälkeen matkaan ja sovelsin vähän ajo-ohjetta... Pääsin kyllä perille lomakylään, mutta ei ristinsielua missään?! Ei autoja, ei henkilökuntaa, ei KETÄÄN! Melko spookya... Erinäisten puhelujen jälkeen selvisi, että olin väärässä lomakylässä. Onneksi se oikeakaan ei ollut kaukana. :-D Ja onneksi on kännykät!

Tempolla oli kämppiksenä mökissä Allu, jolla oli juoksuaika juuri alkanut, mutta eipä se näyttänyt Tempon mielenrauhaa järkyttävän. Raijan kanssa naureskelimme, että se tajuaa varmaan vasta maanantaina MIKÄ se haju oli... ;-D Tempo oli koulutusta seuraamassa lauantai-iltapäivän ja käytti tilaisuuden hyväkseen -nukkumalla. Laukauksiin se heräsi ja rekisteröi siinä vaiheessa noutavat lajitoverit, mutta päätti sitten jatkaa uniaan aina seuraavaan laukaukseen saakka.
1529238.jpgVähän löytyi luntakin, vaikka muuten oli hellettä.
Illalla seurasimme Raijan, Allun ja Ruskan toko-treenejä ja treenasimme hieman itsekin. Loistavan hyvä treeni, vaikka henkisesti väsyttävä päivä takana! Kiitos Raijalle hyvistä neuvoista.

Sunnuntai-aamuna teimme vähän noutohommia rannassa, kun muut läksivät koulutukseen.
1526106.jpg
Sitten olikin pitkä ajomatka edessä; Taipalsaari-Enonkoski-Mikkeli. Haimme siis tytöt mummolasta ja sitten vasta kotiin. Siksi en jaksanut jäädä seuraamaan koulutusta sunnuntaiksi enää.

Ja jälleen sarjassamme Eeva autoilee: rengas puhkesi vähän ennen Kerimäen Louhea! Onneksi ei kuutostiellä satasen vauhdissa... Ja onneksi myös ystäväni Eikku asuu Kerimäellä ja sain lainata hänen Olli-miestään. Olli vaihtoi renkaan näppärästi, niin ei tarvinnut itse ährätä. Kiitokset heille!
Loppumatka meni kommelluksitta ja pääsimme aikanaan kotiin. Kiitos Vilma, Tuomo, Älli, Nasu, Raija, Ruska ja Allu mukavasta viikonloppu-seurasta!
1526269.jpg
Tempo Saimaan rannalla.