Tehtiin Boubien kanssa tänään kesäretki taippareihin Virroille asti. Matkaan läksimme jo klo 4.30 jälkeen, ettei tule kiire ehtiä kahdeksaksi koepaikalle. Onneksi oli laina-auto alla (kiitos, Riikka!), jolla olikin ilo ajella.

Munhan piti harjoitella koko viikko variksilla, että niistä tulisi jokapäiväistä kauraa, eikä pikku-koira innostuisi niistä sitten liikaa. Työhönpaluu loman jälkeen verotti sen verran voimia, että otin ne varikset pakastimesta tasan tänä aamuna. Vähän ennen koepaikaa pysähdyimme ja annoin Boubielle aamuruuan. Sen ruokaillessa heittelin varikset metsään ja laitoin sitten koiran etsimään. Hyvin löytyi, hyvin nousi ja hyvin palautuikin, joten läksin huojentunein mielin koepaikalle.

Koe järjestettiin Golden Ringin toimesta kesäleirin alkajaisiksi. Perinteisesti tällä kokeella on ollut hieman huono karma, koska läpäisseitä on ollut niin vähän. Onneksi sekin taika tänään murtui... Boubie oli aamupäivän ensimmäinen jäljelle päässyt koira ja sen jälkeen pääsivät kaikki muutkin eli yhteensä 5 koiraa. Hyvä, hyvä!!

Tuomarina toimi Risto Heikkonen.

Boubien arvostelu:

Sosiaalinen käyttäytyminen

Suhtautuu ystävällisesti ihmisiin ja toisiin koiriin.

Uimahalu

Menee mielellään veteen.

Hakuinto

Tekee hyvää, laajaa hakua.

Noutohalu

Tarttuu oma-aloitteisesti riistoihin.

Nouto-ote

Ensimmäisistä variksista hieman tiukat

Palauttaminen

Hyvät palautukset ohjaajalle käteen.

Reagointi laukaukseen

Rauhallinen, tarkkaavainen.

Itseluottamus ja aloitekyky

Hyvä.

Yhteistyö

Hyvä.

Yleisvaikutelma

Hyvässä yhteistyössä ohjaajansa kanssa sekä hyvällä vauhdilla työskentelevä koira, joka suorittaa kaikki päivän tehtävät.

NOU 1, eli hyväksytty noutajien taipumuskokeessa.


Boubie toimi siis varsin mallikkaasti ja kaikki riistat tulivat ehjinä perille. Mutta tiedättekö, mikä oli parasta? Kun sain tiedon jäljellepääsystä ja läksin iloisena pois koepaikalta, niin Boubie katsoi minuun, hyppi siinä vierellä ja oli kuin olisi hymyillyt itsekin. Se yhteistyö, teimme tämän yhdessä!

Jäljellä lähetin koiran piirun verran vinoon ja tuomari yritti sanoa, että ota koira pois, mutta se meni jo...ja tuli pian pupun kanssa takaisin.

Kokeen parkkipaikka oli kotieläinpuiston pihalla ja Boubie sai ihmetellä mm. hanhia:

En muuten löytänyt mistään omia kumisaappaitani lähtiessä, mutta onneksi auto oli hyvin varustettu; sieltä löytyi sekä hyttysmyrkkyä että saappaat!