Hieno viikonloppu takana, kiitokset Tuijalle ja Golden Ringille järjestämisestä sekä kaikille mukana olleille mukavasta seurasta!
892329.jpg
Kuva: Juha Leino
(Kiitos, Beata, kuvasta)
Kurssi oli Hartolassa, Gasthaus-camping Koskenniemessä. Aivan loistava paikka tälläiselle kurssille, saatiin kunnon nurmikentät käyttöömme ja näin sesongin ulkopuolella oli mukavan väljää muutenkin. Ruoka oli hyvää ja palvelu kohdallaan. :-) Alueella oli myös hyvät ulkoilumaastot koirien kannalta ja uimaankin pääsi (ja vesi oli kylmää terv. nimimerkki 'kokemusta on').

Kouluttajina toimivat Christa Enqvist sekä Marko Selander. Christa on kilpaillut kultaisten kanssa aikanaan tokossa ja Marko asuu kultaisten kanssa (KePon ominaisuudessa...?;-)) sekä on kouluttanut Lahden seudun kultaisia. Nykyään kisakoirana molemmilla on bordercollie. Lauantaina aamukahvien jälkeen oli ensin n. tunnin teoriaosuus, jossa Christa kertoi omasta tavastaan toimia ja kouluttaa. Sitten jakaannuimme ryhmiin koirien tason mukaan niin, että Christa otti ylempien luokkien koirakot ja Marko alo-avo-luokkalaiset, joihin mekin kuuluimme.

Minun tavoitteeni tällä kurssilla oli saada motivaatiota taas treenata tokoa, että pääsisimme joskus kisaamaankin. Olen käynyt vaihtelevalla menestyksellä kaikkien omistamieni kultaisten kanssa tokossa, joten olisihan se aika Temponkin jo aloittaa. Tämän koiran kanssa olen halunnut välttyä virheiltä, joten on sitten jäänyt koulutus kokonaan tekemättä... Tai lähes kokonaan, tokihan poika on peruskoulutettu. Toinen hyvä selitys on se, että kun pahalla tuulella ei saa koiraa kouluttaa, niin ei ole tässä pariin vuoteen ollut sopivaa mielentilaa itsellään... ;-)

Päällimmäisenä kurssista jäi mieleen leikkimisen tärkeys - muuta opittua pitää sulatella ja yrittää sitten pistää käytäntöön pikku hiljaa.

Tässä harjoitellaan ohjatun noudon alkeita (kuva: Anu Laurila)
897629.jpg

Markon ohjeet (kuva: Anu Laurila)
897626.jpg

"Vapaa" (kuva: Anu Laurila)
897640.jpg

Kontaktiharjoitus? (Kuva: Anu Laurila)
897645.jpg

Tässä oli matala majamme...
888416.jpg
Mökkikaverina oli iloisena yllätyksenä Anu ja Woody (Indian Story's Double Trouble), jonka eno meidän Moritz on. :-) Moritz-eno ei ollut mukana, eikä olisi kyllä mökkiin mahtunutkaan, 2 ihmistä ja 2 koiraa oli ihan maksimirajoilla. Woody -Hartolan kuningas- nukkui alkuyön sängyssä, mutta joutui sitten nöyrtymään Tempon viereen lattialle.
888418.jpg
Woody ja Tempo (Woody näyttää ihan nuorelta Moritzilta :-) )

Sitten vielä loppukevennyksen paikka...
888407.jpg
Hihna on vähän liian lyhyt naruhyppelyyn, mutta kyllä tämä tästä... :-D

Mukavaa syksyä kaikille kurssilaisille ja onnea tuleviin kokeisiin! Pitäkää tavoitteet korkealla!