Viimein meidänkin koekautemme pääsi käyntiin! Tänä vuonna saikin odottaa pitkään, kun erinäisistä syistä ei aiemmin kokeisiin päästy. Nyt oli pääsiäismaanantain kunniaksi vapaapäivä ja loistavaa matkaseuraa tarjolla, niin mikäpä oli ajellessa vähän kauemmaksikin. Aurinko paistoi ja oli varmaankin kevään lämpimin päivä, mutta me vietimme sen parkkihallissa...  Kun seuraavan kerran yritän mennä parkkihallikokeeseen, niin estäkää minua!! Ei siitä mitään hyvää seurannut tälläkään kertaa.

Tuomarina kokeessa toimi vanha tuttu Anne Nokelainen.

Istuminen ryhmässä 2 min 0

Puolisen minuuttia ennen ajan loppumista viereinen koira oli mennyt maahan ja Tempo seurasi pian sen jälkeen esimerkkiä.  Alkoipa mainiosti. 

Paikalla makaaminen ryhmässä 9

Edellisen liikkeen epäonnistuminen vaikutti ohjaajan mielialaan ja Tempon maahanmeno oli erittäin hidas. Annoin myös kaksi istumis-käskyä, mutta pisteistä päätellen tuomari ei sitä kuullut.

Vapaana seuraaminen 8,5

Sairaan pitkä seuraamiskaavio ensin normaalikäyntiä, sitten hidasta ja lopuksi juosten. Ohjaaja sekoitti askeleissa oikean ja vasemman. Kerran Tempo väisti viemärikaivon kantta, muuten aika perussettiä.

Seisominen, istuminen ja maahanmeno seuraamisen yhteydessä 5

Eka kertaa vanhan idarin sijaan uusi Z, järjestys kuitenkin vanha tuttu; s-i-m. Otin Tempon heikolla käskyllä seisomisesta mukaan seuraamaan, se harhautui haahuilemaan ja annoin kaksi käskyä istumaan, kun koira tuli missä sattuu... Ohjaajan pakka siis hajosi.  Maahanmeno ok.

Luoksetulo 7

Varmaan seuraamisen lisäksi paras onnistuminen tässä kisassa. Hidas maahanmeno jätettäessä, mutta tuli laukalla ja pysähtyi hyvin. Viimeinen pätkä ravilla, kuten tavallista.

Ruutu 0

Merkkinä idarin matalat, punaiset merkit = ei hyvä. Tempo läksi merkin sijaan juoksemaan kupille kehän ulkopuolelle. Liikaa käskyjä jo ennen kun sain merkille ja sitten ruutu ei meinannut löytyä (harhautui idarimerkeille ruudun viereen ensin). Lohdutuksena sanottakoon, ettei se löytynyt tänään muillakaan. Parkkihalli... 

 

----------tauko; kävin tekemässä erään kilpailijan virittämän ruudun toisaalla, että pääsin palkkaamaan---------

 

Ohjattu noutaminen 8

Hidastempoinen meno merkille, samaa jolkottelua oikealle ja sivulle samaa vauhtia. Oikein hyvä siis. Tempo oli kontaktissa liikkurin viedessä kapulan ja vilkaisi kapuloille vasta keskimmäisen kohdalla. Kapulat olivat edellisessä osiossa sijainneen ruudun edessä, joten olin varma, että keskimmäiselle mennään... Tämä oli kuitenkin aika varma suoritus. Vauhtia toki saisi olla enemmän.

Metallihyppy 0

Iso kapula oli julmetun painava, joten otin keskikokoisen. Tempo palasi kapulan kanssa ihan hypyn viereen, mutta päätti sit kuitenkin kiertää... Ohjaajan esimerkillinen toiminta: sanoin hyppy-käskyn uudestaan, jolla olisin voinut tilanteen pelastaa. Kun se ei pelastunut, läksin koiraa vastaan ja hyppyytin esteen, ennen kun huolin kapulan. Blondi pystyy joskus ajattelemaan! 

Tunnistusnouto 7

Ympyrä. Tempo merkkasi selvästi oman, mutta haisteli uuden kierroksen ennen kun uskoi. Ravia mentiin, mitä sitä hötkyilemään. 

Kauko-ohjaus 5

S-i-m-i-s-m. Istumisesta oli jo menossa itse maahan, siihen lisäkäsky ja sit sekoilua käskyissä... Liikkurilla oli jo käännetty kylttiin oikea asento, mutta tehtiin vasta, kun nosti kyltin ylös; menin sekaisin, kun katsoin välillä koiraan. Tempo oli myös liikkunut kymmenisen senttiä eteenpäin.

Yhteensä 151,5 p eikä palkittu. Kuudesta koirasta tällä tuloksettomuudellamme olimme neljänsiä, eli kovin vahvasti ei sujunut muillakaan.

Tempo kävelee taas oudosti. Selkäjumi vai tassuissa, varpaissa vai missä on ongelma?? Jossakin jotain on. 

Matkakaveri Riikka keskeytti Röllin kanssa, mutta ihan hauska reissu oli silti. Aina ei vaan mene niinkun Strömsössä... Boubie oli tutustumassa koe-ilmapiiriin ja leikki sekä teki vähän temppujakin hallissa.

Matkalla pysähdyimme Leppävirran Unnukassa ja kävimme rantatietä kävelemässä koirien kanssa. Boubie lähti lapasesta, kun oli lokkeja rannalla... 

Kiitos, Riikka, seurasta. Muista, ensi vuonna ei Siilinjärvelle, jos se on parkkihallissa!!