Boubie esiintyi ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään tänään Hyvinkäällä. Tuomarina Sue Almey, joka saneli Boubiesta seuraavin sanoin:

"Nice youngster. Scores particularly in free active movement. Sweet head. Sufficient angulations in front -and hindquarters. Short coupled body. Coat in the change."

Eli suunnilleen näin; kiva nuorukainen, (jota ei osata seisottaa) parhaimmillaan liikkeessä, suloinen pää, riittävät kulmaukset edessä ja takana, lyhyt runko (?), turkki vaihtumassa.

Boubie edestä...

...ja Boubie takaa. Kuvat (C) Mella (Kiitos!)

Tuloksena EH, erittäin hyvä. Luulin, että muut saavat ERI:n kaikki, enkä huomannut ajoissa mennä kilpailuluokkaan. ERI:n saaneita olikin vain 3, joten yksi EH:n saanut sijoittui.

En oikein osannut esittää Boubieta, treenaaminen auttaisi varmasti siinäkin. Ei mennyt ihan vanhasta muistista.

Näyttely antoi taas paljon ajattelemisen aihetta. Aika selvää on, ettei laji ole minua varten enää. Ja koirat ovat niin kovin muuttuneet tämän parinkymmenen harrastusvuoden aikana; kun on ollut muutaman vuoden pois kehistä, sen huomaa. Jos rotu menee tuohon suuntaan, mitä se parhaimmillaan (lue: pahimmillaan) on, täytynee harkita rodun vaihtoa. Ja se on surullista, se. Onneksi etsivä vielä löytää muunlaisiakin rotunsa edustajia.