Käytiin katsomassa Pohjoisessa Golden Mestaruus-koetta , johon ei päästy mukaan. Seuraavan päivän kokeeseen sitten osallistuimme lähes samanmoisella arvostelulla kuin viikkoa aikaisemmin Kerimäellä. Tuomarikin oli sama, Ari-Pekka Fontell.

Koe alkoi ykkösmarkkeerauksella heinätuppaaseen. Se meni ihan jees, paitsi että Boubie olisi voinut mennä veteen siitä mistä minä halusin. Seuraavana otettiin yksi riista hausta, joka oli maalla. Boubie toi tavin, vähän ravistellen, mutta ehjänä. Sitten oli vuorossa taas ykkösmarkkeeraus, tällä kertaa veneestä heitettynä avoveteen. Tämä hyvä. Seuraava tehtävä oli vesiohjaus samaan heinätuppaaseen, mihin ykkösmarkkeeraus oli tullut. Vene veti puoleensa, mutta sain kun sainkin Boubien käännettyä ja sekin riista saatiin talteen. Palautus maan kautta. Viimeisenä tehtävänä oli tyhjentää hakuruutu. Jännitti jo kovin, kun koira tuntui viihtyvän siellä ikuisuuden ja niinhän siinä sitten kävi, että hausta löytynyt lokki oli murskaantunut matkalla.

Harmittaa vietävästi, koska siihen asti olimme menossa kovaa vauhtia jäljelle... Ilmeisesti pikkupojan pää ei vielä kestä, kun jouduin sitä ohjauksessa kääntämään ja (leuka)ruuvi kiristyy lopputuloksen ollessa edellä kuvattu.

Näin tuomari asian ilmaisi:

Haku: Aloittaa reippaasti, noutaa 2 riistaa. Koe keskeytyy riistankäsittelyvirheeseen.

Ohjattavuus: Erittäin hyvin ohjattavissa.

Paikallistamiskyky: Selvittää helposti molemmat tehtävät

Riistan käsittely: Kokeen alussa hyvä, mutta kokeen edetessä vahingoittaa lokkia.

Muut ominaisuudet: RL (reagointi laukaukseen) tarkkaavainen

Yleisvaikutelma: Hyvin toiminnanhaluinen nuori uros, joka sortuu tänään riistankäsittelyvirheeseen

ALO 0

Olivia-siskollakin oli joku ihme teini-angsti päällä ja tulos oli samanlainen pyöreämuotoinen. (Seuraavalla viikolla alkoi Olivialla juoksut; sillä on sentään joku syy pöllöilyyn...) Mukavaa sisaruksilla oli ainakin kokeen jälkeen, kun päästelivät viereisellä pellolla.

Viikonloppu oli kuitenkin mukava kultaisessa seurassa. Sain kyydin kotiin asti, kun Krista oli matkaseuraa vailla -suurkiitos siitä vielä kerran! Rattoisasti matka kuluikin.

Kiitos Kaijalle majoituksesta ja kuskaamisesta!