Käytiinpä tokoilemassa taas. Koko viikko on mennyt tosi hyvin, fiilis on ollut loistava ja hyvillä mielin siis kokeeseen. Luulin meneväni Mujusen Salmen arvioitavaksi, joten ensimmäinen yllätys oli tuomari Marko Puranen. (Toki tämä olisi selvinnyt kisakirjeestä, mutta jäi blondilta huomaamatta) Hänellä oli myös harjoitusarvostelija, jonka nimeä en valitettavasti muista.

Maaritin kanssa teimme valmistavaa harjoittelua karkeilla, jossa minua kuvasi iso marmeladipallo, Tempoa salmiakkiauto ("varma traktori") ja tuomari oli sininen karkki. Näiden avulla teimme kahviossa vaikeimmat liikkeet läpi ja nauroimme vedet silmissä... Liekö tuomari kuullut juttumme ja sai meistä huonon ensivaikutelman, tiedä häntä...

Tempon vire ei tuntunut aivan parhaimmalta, mutta videolla suoritus näytti kuitenkin varsin mukavalta. Onneksi en kehässä kuplaltani nähnyt pisteitä, vaan ne tulivat shokkina myöhemmin...

Paikalla makaaminen 7

Otti heti lonkka-asennon ja nousi vasta toisella käskyllä ylös. Muutenkin kuulemma liian relax. (Tässä iloitsin vilpittömästi viereisen islanninlammaskoiran kympistä, koska k.o. koira oli pari viikkoa sitten jäänyt paikallaolossa kahden tappelevan koiran jalkoihin ja omistaja oli varma, että lähtee heti.)

Seuraaminen 8

Ei niin tiivistä, kun parhaimmillaan. Parani eka suoran jälkeen ja erityismaininnan ansaitsevat askeleet taa, jotka uudella käskyllä "back" toimivat loistavasti!

Liikkeestä istuminen 9

Kerrankin olin tyytyväinen myös seuraamisosioon ja videolta näin, kuinka käskyn jälkeen häntä heilui kunnes tulin takaisin sivulle.

Luoksetulo 0

Voi murheenkryyni tätä liikettä! Ensin koira ei mene eka käskyllä maahan (meinasi kyllä mennä, mutta jäi aikomukseksi) ja sit se lähtee luo vasta toisella käskyllä! Seisominen vähän pitkäksi, muuten ihan hyvin, laukalla tuli. Uusin tämän liikkeen lopuksi, kun halli oli taas tyhjä ja siinähän se tietty lähti ekalla. Liikkeenohjaaja-Eino oli sitä mieltä, että mun eka käsky oli liian hiljainen, siksi ei tullut. Itse epäilen toisen maahanmenokäskyn aiheuttaneen tapahtuneen. Videolta uusinnan katsottuani komppailen ehkä hiukan Einoa kuitenkin... Ja niinkun mä yritin panostaa siihen käskyyn! Hallissa äänenkäyttö olis sit saanut kuitenkin olla voimakkaampaa?

Ruutu 5

Tässä bongasi ruudun hyvin, meni vauhdilla, pysähtyi ihan jees, maahan eka käskyllä ja seuraamaan laukassa. En tosiaan ymmärrä saamiani pisteitä. Samanlaisella suorituksella on joskus saatu 10... Kysyin jopa tätä kokeen jälkeen tuomarilta, mutta eihän se tietenkään vullukkaa muistanut, eikähän se olisi mitään muuttanut, mutta jäi vaan harmittamaan niin paljon. Mietittiin sit, että oliko mun käsimerkissä jotain outoa (yleensä en käsimerkkiä edes käytä!) ja ennakoiko Tempo inasen luoksetulossa. Muuta mä en kertakaikkiaan keksi.

Hyppynouto 6

Liikkeenohjaaja aloitti liikkeen, ennenkun ruudun pisteitä oli edes annettu... Mun pitää tehdä tietty mitä liikkeenohjaaja sanoo. Tempo bongasi Maaritin pojan, Konstan, aidan vierestä ja unohti noudon, kun oli menossa moikkaamaan. "Hae"-käskystä kyllä heti palasi ruotuun ja ihan mallikas palautus.

Metallinouto 7

Ihan ok minusta, ei arponut suuhun, palautus ravissa.

Tunnistusnouto 7

Meni ravissa, haisteli hyvin, lähti palauttamaan jopa laukaten pari askelta (!), hyvin sivulle eikä ainuttakaan hampaanjälkeä kapulassa. Samanlaisesta suorituksesta on kyllä tullut joskus parempiakin pisteitä...

Kauko-ohjaus 6,5

Ja taas ei menty ekalla maahan... i-s-m hyvin. m-s hyppäsi ehkä hiukan vinoon/sivuun, s-i hyvin (istui, ei peruuttanut!!), i-m kaksi käskyä taas.

Kokonaisvaikutus 7

Nää toisella kerralla maahanmenot vaikuttivat kuulemma tähän.

Yhteensä 194 p, III-palkinto, sijoitus 3./5

Aika rankalta vaikutti arvostelu, mutta eipä tuosta ykköstä olis millään saanut tuon nollan takia. Oma itsevarmuus ja kisa-into kyllä kokivat melkoisen rankan notkahduksen, kun näin pisteet. Mutta kyllä täältä suosta taas noustaan ja uusia kokeita tulee. Ei meistä niin helpolla pääse!

Maarit ja Risty saivat yhdestä nollasta huolimatta hienon ykköstuloksen! Hienolta näytti Blondin meno! Onnea vielä kerran! Ja kiitokset myös kyydityksestä.

Jatkamme harjoituksia ja uskomme vakaasti, että joku päivä ne kaikki liikkeet onnistuvat...