Olimme mökkeilemässä ystäväni Katjan mökillä lapsuusmaisemissa (toisella puolella kylää) viikon verran. Kylläpä loma maistui järven rannalla, eikä naapureitakaan ollut ihan lähellä eli koiratkin saivat olla vapaasti pihalla. 

Moritz ja Boubie tutustuvat rantaan

 

Moritz-pappa pääsi uimaan ensimmäistä kertaa koko kesänä. Pappa kävi itsenäisesti välillä heittämässä uimalenkin esim. veneen ympäri.  Sai se käydä veneessäkin, mutta ei oikein osannut olla siinä, joten palautettiin maihin melko nopeasti.

Moritz viihtyi varsin hyvin pihalla ja ensimmäisen päivän hössötyksen jälkeen se rauhoittui myös makaamaan sinne -eikä halunnut tulla sisälle hyttysistä ja mäkäräisistä huolimatta. 

Milla vei Moritzille peiton 

Tempo suoritti haukkuvan hälytysjärjestelmän virkaa, aina ei meille muille selvinnyt mistä on kysymys. Kyllä Tempokin järvessä kävi, mutta hellepäivinä se mieluummin kaivoi itselleen viileän kuopan ja makasi siinä.

Ensimmäisen yön Tempo nukkui tyttöjen kanssa aitassa, mutta oli niin rasittava inistessään siellä koko ajan, että tytöt eivät huolineet sitä sinne enää. Mökissä koirat asuivat eteisessä yöt ja kahden yön jälkeen ne sopeutuivat kohtaloonsa. Boubie kyllä näytti varsin tyytyväiseltä torstai-iltana, kun palasimme kotiin ja se pääsi sänkyyn nukkumaan pää tyynyllä... 

Boubie otti rantaelämästä kaiken irti. Ensimmäiset päivät se seisoi laiturilla ja heilutti häntää, kun virran mukana meni milloin mitäkin aarteita ohitse. Aikansa ihmeteltyään se teki pitkän loikan veteen laiturilta.  Veteen päästyään se ui itsekseen pitkiä lenkkejä, kuten kotonakin. Varsin näppärästi se ponnisti pohjasta itsensä takaisin laiturille.

Rannalla asusteli myös majavia, mutta taisivat piiloutua pikku-koiralta. Viimeisenä iltana näimme myös joutsenen, mutta se jäi onneksi sen verran kauas, ettei Boubie ehtinyt tekemään tuttavuutta sen kanssa. Loppupuolella lomaviikkoamme Boubie laiskistui ja veteen hyppäämisen sijaan tyytyi haukkumaan ohimenevät aarteet tai ystävänsä vesimittarit.

Lussin sillalle päin ilta-auringossa

Järvessä on koira!