Menin (hullu!) ilmoittamaan molemmat pojat MAH:in järjestämään kokeeseen, kun treenit on menneet niin hyvin. Olosuhteet oli aika ideaaliset, kirpeä sateeton syyssää. Kenttä oli meillekin tuttu treenikenttä Lähemäellä. Kokeessa oli kaksi kehää vierekkäin ja se hieman jännitti erityisesti Boubien kanssa, mutta ei siitä lopulta häiriötä liiaksi ollut.

EVL ja Tempo ensin. Tuomarina tuttu Anne Nokelainen.

Istuminen ryhmässä 9

kerran oli siirrellyt etutassujaan. Istui lonkalla, kun tulin, mutta särmänä kuitenkin. Lisäjännitysmomenttina viereinen alo-kehä, jossa kuorossa lausuttu "maahan" tuli jopa kahteen kertaan liikkurin sekoilun takia. Onneksi ei tällä tasolla vaikuttanut enää.

Paikalla makaaminen 10

Ou jee!! Ihan terävänä oli.

--------

Vapaana seuraaminen 7,5

Kontakti hukassa, kuljeskeli mukana, ei ollenkaan edes omalla tasollaan.

Zeta 6

S-I-M huono käsky minulta seisomiseen, jonka istui. Viimeisellä pätkällä käännyin ensin väärään suuntaan ...ei oikein superkeskittymistä siis minultakaan.

Luoksetulo 0

Siinä se taas tuli; Tempo ei lähtenyt kahdellakaan käskyllä edes liikkeelle. Sanoin ehkä aika voimakkaan maahan-käskyn (että menisi varmasti), niin ei sit liikkunut mihinkään. Edellisliikkeiden huono fiilis varmaan vaikutti myös koiraan. Päätin jo keskeyttää tässä vaiheessa.

Ruutu 0

Ruutu, joka on mennyt sikahienosti treeneissä ei onnistunut sekään. Erkki löytyi, mutta lähti etuoikealle hypyn suuntaan, vaikka näytin vasemmalle ruutuun ja ruutu oli keskellä hiekkakenttää. Toki sain sen sinne ohjattua ja tuomari sanoi, että olisi tullut vielä jotain pisteitäkin, jos en olisi liikkunut, mutta koska olin päättänyt jo keskeyttää, otin mieluummin varman päälle.

----tässä olisi tullut tauko, mutta me siis lopetimme tähän.

Kokonaispistemäärä huikeat 87,5 p

Kehän laidalla tehtiin luoksetulo, että pystyin palkkaamaan.

Luulenpa, että nyt minun pitkä pinnani Tempon kanssa on oikeasti katkennut. Kun hyvät treenit ei vain kanna kokeisiin, vaikka mitä tekisi, niin lienee aika päästää koira eläkkeelle toko-hommista ja antaa sen keskittyä lasten viihdyttämiseen. Tiedän, että olen sanonut tämän ennenkin (aina, kun koe on mennyt huonosti), mutta aika vaikeaa on treenimotivaatiota kaivaa enää esiin tuon koiran kanssa. Tämän vuoden aikana meillä on vain yksi tulokseen yltänyt koe. Katsotaan, jos joku kotikisa joskus käydään sössimässä, mutta tauko tässä ainakin tulee. Olisin minä sen TK4-koularin halunnut, mutta nyt ei vaan riitä energia. Kyllä se kotona osaa, mutta se ei vaan riitä.

Kokeen jälkeen höpöteltiin isovillakoiran omistajan kanssa mukavia. Ne on hienoja koiria, mä haluan joskus vielä sellaisen! (Joojoo, tiedän, etten jaksa hoitaa sitä turkkia...)

Sitten oli vielä vuorossa Boubien debyytti voivoi-luokassa. Treenit on tosiaan menneet hyvin, rahkeet ykköseen on olemassa, mutta jännitin kovin, kuinka meidän käy. Eräs jännityksen aihe oli, miten saan pidettyä koiran hallinnassa, ettei se rallattele pitkin kehää... Pari läheltäpiti-tilannetta kyllä oli...

Epäselvää vielä uuden kisakoiran kanssa on myös se, mitä tehdä kehän laidalla eli virittäytyminen kokeeseen. Nyt leikittiin ja hengailtiin hyvissä ajoin koealueella, että virta vähenisi vähän paikallaoloa varten. Ovat niin erilaisia nuo koirat ja Tempo-moodilta vaihtaminen Boubie-moodille ei käy kädenkäänteessä. Toisin päin se tosin on vielä vaikeampaa...

Tuomarina voittajassa Mauri Pehkonen

Paikalla makaaminen 10

Jeeeee!! Oli tosi särmän näköinen, eikä edes maannut lonkalla!

----- Boubien suoritusvuoro oli toiseksi viimeisenä kuudesta koirasta

Seuraaminen 8

Liikkuri tuijotteli vain papereitaan, eikä katsonut, missä olen menossa. Tuli myös outoja käskyjä, kuten "3 askelta taakse, mars". Yhdessä vaiheessa sain kävellä melko kauan paikallani, kun kehänauha oli edessäni, enkä tahtonut ylittää sitä... Seuraavassa vaiheessa kehänauha oikealla puolellani, käsky: "3 askelta oikeaan seis". Mulkaisin tuomaria, sitten liikkuria ja sieltä tuli korjaus "eikun vasemmalle". Ja näitä riitti! Olin ihan TOSI kettuuntunut, kun käskyt oli niiiiin kummallisia ja koiraan keskittyminen oli aika pirun vaikeaa. Boubien perusasennot oli vinoja ja muutenkaan ei tuntunut kauheen hyvältä.

Istuminen seuraamisen yhteydessä 0

Olin poissa tolaltani vielä seuraamisen kuvioista (joo, tiedän, ettei pitäis!) ja unohdin antaa avun istumiseen. Boubie seisoi. Minähän en taakseni vilkuili, vaikka tuomari sanoikin, että olisi vähän kannattanut luntata.

Luoksetulo 0

Boubie teki Tempot, eli ei lähtenyt eka käskyllä. Sitten kun lähti, meni pysähdys pitkäksi (en antanut toista käskyä, vaan koira pysähtyi itse) ja liikkuri ei meinannut sanoa taas "käsky"-sanaa, että olisin voinut jatkaa. Maahan ok. Varmaan edellisen liikkeen epäonnistuminen saa mun koirani (molemmat!) reagoimaan näin luoksetulossa.

Ruutu 9

Hyvällä vauhdilla ruutuun, mun pysäytyskäsky vähän myöhässä, eli oli takarajan yli, "ruutu"-sanalla korjaus ja suoraan maahan. Sivulle se ei osaa oikein vielä tulla, vaan kaahasi ensin ohitse. Tämä meni kuitenkin niinkuin pitääkin.

Hyppynouto 0

Boubie ei hypännyt takaisinpäin ja mun käsky oli (taas) myöhässä. Koira kyllä pysähtyi, mutta kun oli jo ohittamassa estettä, ei osannut palata hyppäämään, vaan teki epävarmana "taskuun peruuttamisen" sivulle.

Metalliesineen nouto 8

Perussettiä; ravilla palautus.

Tunnari 5

Kääntyessäni Boubie hyppäsi jostain syystä (säikähti liikkuria?) seisomaan eikä istunut, vaikka käskin. Olin sit hiljaa ja  pysyihän se seisoenkin. Haistelu oli tosi hyvä ja oma löytyi, mutta epävarmuus sai aikaan pureskelua, jota ei oikeasti treeneissä esiinny ikinä. Nipinnapin pisteille.

Kauko-ohjaus 8

Pari ylimääräistä käskyä, mutta ei liikkunut juurikaan. Jossain vaihdossa aikoi juuri rapsuttaa itseään, mutta totteli käskyä ja jäi sit hassusti lonkka-asentoon. Teki kuitenkin mitä sanottiin.

Kokonaisvaikutus 8

Yhteensä pisteitä kertyi 184 eli jäimme 8 p. III-palkinnosta. Ihan hyvin kolmella nollalla... Sijoitus 4./6

Korjattiin vielä kehän jälkeen nuo nollat, eli tehtiin hyppynouto (ekalla kiersi taas, mutta annoin lisäkäskyn aiemmin. En palkannut. Toinen meni sit oikein kerralla), istuminen (jalka-avulla, palkka istumisesta) ja luoksetulo. Maarit ajatteli tehdä lisä-haastetta meille luoksetuloon ja heitti Pulmulle kapulan esteen yli juuri, kun Boubie oli tulossa... Tuli aika voimakas maahanmeno-käsky, mutta hyvin lakosi eikä yrittänyt kapulalle enää sen jälkeen.

Häiriötreeniä tarvitsemme lisää, mutta treenien perusteella en mielestäni ahnehtinut kuitenkaan liian aikaisin voittajaluokkaan. Oma pää pitäisi pystyä pitämään paremmin kasassa, tapahtuu kehässä mitä hölmöyksiä tahansa. Boubie on hieno koira ja olin siihen tyytyväinen nollista huolimatta!