Yöllä järjestettävä tottelevaisuuskoe kuulosti sen verran mukavalta tavalta viettää vuoden pisintä päivää, että sinne oli päästävä. Koe toteutettiin Mikkelin Agilityharrastajien voimin raviradalla. Kävelin illalla koepaikalle n. tunnin ja sen jälkeen Tempo sai makoilla tolpassa kiinni odottaen omaa vuoroaan. Jossain vaiheessa vähän treenattiinkin; otin mm. paikallaistumisen, joka on nollaantunut kaikissa tämän vuoden kokeissa. Hyvin istui lihapullakuppia tuijottaen.  Yleensähän en tee mitään liikkeitä koepaikalla, joten tämä oli sarjassamme eläinkokeita.

Illalla ukkosti ja satoi, mutta kokeen alkuun mennessä sade väistyi ja saimme tokoilla viileässä, mutta poutaisessa säässä.

Tuomarina kokeessa ahkeroi Riikka Pulliainen. Liikkeet oli sotketussa järjestyksessä, mitä osasin jo odottaakin...

Paikalla makaaminen 8

Kaksi käskyä maahan. Jossain vaiheessa Tempo oli syönyt itikan ja mässyttänyt sitä. 

Istuminen ryhmässä 9,5

Ou jee, tää onnistui! 

----toinen paikallaoloryhmä ja sitten starttasimme ekoina--------

Kaukokäskyt 8

Järjestys oli kerrottu etukäteen, piti alkaa seiso-istu-seiso, mutta liikkuri näytti istu-seiso-istu.

Luoksetulo 5

Ennakoi seisomisen, sanoin toisen käskyn. Tuli erittäin hitaasti lopun. (Mun hermojen menetys kokeeseen kävellessä ei varmaan parantanut asiaa )

Tunnari 0

Meni kohtuu-reippaasti kapuloille, teki hyvän haistelutyön ja tuli varman näköisenä takaisin -väärän kapulan kanssa.  Oikea oli siinä vieressä. Työtapaturma.

Hyppynouto 9

Ihan normaali suoritus. Hitaampi paluu kuin meno.

Seuraaminen 8,5

En tykännyt yhtään. Kaavio oli tylsä ja pitkä kuin nälkävuosi...pitkiä suoria ja sama kaavio normaalikäyntiä, juoksua ja hidasta käyntiä. Koira haahuili mun mielestä ja olisi saanut olla tiiviimpi kautta matkan.

Ruutu 6

Meni ensin vasemman etumerkin luo, mutta ajautui kyselemättä siitä oikealle paikalle ja käskin suoraan maahan. Sivulletulo oli sitten hidas, eli sain kävellä reilusti lähtötolpan ohi koiraa odotellessa. Olisi pitänyt sanoa se "äkkiä" käsky, jota suunnittelin...

Idari/Z 7

Ihan hirvee seuraaminen, mutta oikeat asennot kuitenkin. Istu-seiso-maahan.

Ohjattu nouto 8

Hidas palautus, mutta mun mielestä tosi hyvä muuten. Oikealta käski arpa noutaa.

Yhteensä 218 p ja III-tulos.

Kymppi olisi pitänyt saada tunnarista ja sitähän me ei ikinä saada, joten ei jäänyt ykkönen tuosta nollasta kiinni kuitenkaan. Olin tyytyväinen, että treenatut asiat eli viime viikon nollat saatiin kaikki pisteille. 

Yön viileydessä suoritettu koe tuntui sopivan useimmille koirista. Meidänkin luokassa tuli kaksi ykköstulosta (toinen oli historiallinen Suomen ensimmäinen parsonin saavuttama EVL1, onnea Riikka ja Emma!) ja samoin voittajaluokassa. Avoin luokka taisi olla ainoa, missä ykkösiä ei tullut.

Kiitos kaikille kivoista kisoista! Tunnelma oli lämmin viileästä säästä huolimatta. Kotona olin heti kolmen jälkeen; onneksi ei tarvinnut kävellä.