Tänään Suomen joukkueen ahkeroidessa Bratislavassa MM-kisoissa, järjestimme me treeniporukan kesken omat harjoituskisat täällä Mikkelissä. Paikka oli uusi kaikille, Moision koulun piha ja mukana oli kokoelma koiria: minä ja Tempo (VOI), Tiina ja hoffi Zara (EVL), Riikka ja mitteli Rölli (EVL), Pirjo ja sakemanni Lissu (VOI) sekä Rino (AVO), Arto ja sakemanni Iines (VOI) ja lopuksi vielä Riikka teki mitteli Hulan kanssa EVL:n läpi.

Tempon kanssa kokeiltiin, miten kävely koepaikalle vaikuttaa suoritukseen -oikeasti en vaan jaksanut raaputtaa autoa, kun kenttä oli sen verran lähellä. Eikä sillä kyllä vaikutusta ollut.

Hyvin meni paikallaolo, seuraaminen, istuminen (paitsi ei meinannut taas lähteä mukaan), hyppynouto ja kaukot, metallikin paremmin kun aikaisemmin. Se olikin sitten ainoa parantunut liike ahkerasta treenaamisesta huolimatta.

Luoksetulossa Tempo teki kokeenomaisesti eli ei lähtenyt ekalla. Ei vaikka kuinka virittelis.  Epätoivoinen liike ja tilastollisesti meidän voi-luokan liikkeistä huonoin keskiaarvoltaan. Se jäätyi, kun 'liikkuri' ja 'tuomari' olivat paikalla. Ja tavan treeneissä tää on taas sujunut ihan hyvin. Lisää kokeenomaista siis?

Ruudussa Tempo kiersi oikeanpuoleisen etumerkin ja jäi seisomaan ruudun viereen. Tää on tullut nyt, kun on treenattu merkkiä. Sain kuitenkin ohjattua oikeaan paikkaan (liikaa käskyjä, mutta totteli kuitenkin). Lähti reippaasti ruudusta sivulle, mutta se tuntui kestävän ikuisuuden, ennen kun siihen ehti! Ei ennakoinut käskyä, se on hyvä.

Tunnarissa tuli väärä.  Riikalla on huono vaikutus meihin, koska sen ollessa paikalla, ei tunnari ikinä onnistu ekalla! Ja nyt oli ihan meidän omat kepit kuitenkin...

Leikin sit muille tuomaria ja liikkuria ja Tempo odotti valopylväässä kiinni. Otettiin lopuksi uudestaan luoksetulo ja tunnari. Luoksetulossa vein kupin salaa kutsu-paikalle, mutta Tempo bongasi sen heti ja vauhtia oli kiitettävästi. Mutta lähtipä ekalla! Tosin ei sit pysähtynyt, mutta pienempi paha se on... Otin vielä yhden pysähdyksen; lihapulla lensi. Se meni ok. Sitä ennen Tempo tosin tarjosi taas maasta seisomista 30 metristä, kun tyhjä kuppi jäi taakse.  Oma moka.

Ollaan oikeesti treenattu noita meille epäonnisia juttuja, mutta masentavaa, ettei se näy edistyksenä koe-tilanteessa. Metallinouto oli ainut, jossa se vähän näkyi eli ei arponut suuhun, vaan otti suht suoraan.

Kiitos kaikille treeniseurasta! Aamupäivä meni mukavasti, onneksi sääkin suosi.

Kahden viikon päästä kokeilen, miten sujuu 2 koetta viikonlopussa. Lauantaina 24.10 Pieksämäki ja 25.10. Lahti. Pitäisi ennen Lahtea käydä parkkihallissa treenaamassa. Pieksämäelläkin vois käydä ottamassa luoksetulon, jos joku olis menossa treenaamaan? Ei viitsis itsekseen ajella 80 km pelkän luoksetulon takia.