Taas on leiri ohi ja paluu arkeen...
Aloitimme leirin tänä vuonna jo lauantaina. Viikonloppuna ei ollut muuta ohjelmassa kun nou- ja nome-kokeet. Pääsin sunnuntaina seuraamaan taipparista Tempon Melina-siskon suorituksen (valitettavasti NOU0) sekä yhden avoimen luokan koiran. Nome-kokeet ovatkin nykyään varsin jännittäviä; tällä kertaa asialla ei ollut kansanedustaja, vaan paikalliset onkijat olivat säikähtäneet laukauksia ja paikalla kävi poliisi selvittämässä asiaa... Kaikki selvisi lopulta parhain päin, mutta en sitten ehtinyt nähdä kun yhden koiran, koska lapset olivat keskenään.
716241.jpg

Maanantaina alkoivat koulutukset ja upouuteen 'Kyllä se kotona osaa'-paitaani sonnustautuneena löysin itseni Tempon kanssa 'biggest losers'-ryhmästä (taippparia yrittäneet, muttei läpäisseet)... Maanantai kyllä meni vielä kuunnellessa, koirat eivät tehneet mitään. Illalla oli toto-juoksu, jossa kannustimme päivää vaille 15-vuotiasta Frida-koiraa. Frida ei ollut edes leirin vanhin koira, vaan paikalla oli myös 17-vuotias kultainennoutajaherra!
716243.jpg

Tiistai-iltana vietimme Fridan synttäreitä mansikkakakkua maistellen ja mummo-koira oli kyllä aika tohinoissaan. Koirille oli maksalaatikko-juustoraaste-kakku, jossa kynttilöiden virkaa teki 15 nakkia...
716242.jpg
Keskiviikko meni osaltani toko-koetta seuratessa ja ehkäpä pieni kipinä syttyi ja toivon mukaan vielä pääsee kunnon roihuun syksyn aikana... Kaijan Hessu oli alokasluokan 3.
Moritz nautti elämästä uimarannalla:
716263.jpg

Torstaina oli viimeinen taippari-koulutus ja Tempo oli kyllä aivan poikki. Leirielämä on raskasta... Kuten kuvasta näkyy kouluttajamme 'Niilo Yli-Vainio' suorastaan tainnutti Tempon ja Melinan... ;-)
716258.jpg
 Iltapäivällä oli tytöillä odotettu Lapsi ja koira-kilpailu. Molemmat suoriutuivat hienosti, Milla (6v) Moritzin ja Salla (8v) Tempon kanssa. Salla yllätti sijoittumalla toiseksi 13 kilpailijan joukosta! Ensimmäinen pokaali palkintokaappiin. :-)
716249.jpg716252.jpg

Tempo osallistui myös Match Show'n, tuomarina oli Riitta-Liisa Lehtonen ja saimme kirjallisen arvostelun:
'Erittäin hyvän tyyppinen,vahvaluustoinen uros. Hyvä pää, jämäkkä selkälinja, hyvä hännänkiinnitys, kohtalaisesti kulmautunut edestä. Vahvat takakulmaukset, leveä reisi, hyvä karva. Liikkuu hieman ahtaasti takaa, muuten ok. Esiintyy ja esitetään hyvin'

Punaisen nauhan saimme, mutta kilpailuluokassa ei ollut jakoa hienojen flattien ja labbisten joukossa.
716254.jpg
Perjantaina oli ohjelmassa lähinnä siivous ja haikeahko kotiinpaluu. Matkalla kävimme katsomassa setterinpentuja Nattaset-kennelissä Elimäellä.
Nopeasti meni taas viikko leirillä -eiköhän sitä taas ensi vuonna mennä, kun on vuorossa SNJ:n 25-vuotis juhlaleiri. Kivaa oli, kiitos kaikille!
716259.jpg