Kultaisten toko-ryhmän tämän vuoden viimeinen tapaaminen oli järjestetty Orimattilan Hurtta-hallille. Tällä kertaa meillä oli kouluttajakin; ihana Satsu (Satu Taskinen).

Kuvat (c) Minna Levä

Kaija järjesti Hipun pennuille pentutreffit samaisella paikkakunnalla ja pääsin kätevästi kyydissä.

Teemana ryhmällä oli seuraaminen, leikkiminen/vauhti sekä tarkoitus oli puhua myös hieman kilpailemista. Siitähän Satsulla on huiman pitkä kokemus; 8 vuotta tokon maajoukkueessa edustamassa Suomea.

Esittäydyimme ja kerroimme samalla, mitä on tarkoitus treenata. Koska aika monen ongelmana oli seuraaminen, piti Satsu pienen teoriapläjäyksen aiheesta, niin ei tarvitse toistaa itseään. Kaavailtu leikki/vauhti-teema ei oikein onnistunut, koska halli oli niin pieni.

Meidän ongelmanamme oli metallinoudon palautusvauhti. Boubie ei vain pysty laukkaamaan kapula suussa. Nyt ongelmana näkyi olevan myös kapulan nosto. Ei olla sitä kauheesti viime aikoina tehty ja tämä liike on turhauttanut minua; epäilemättä vaikuttanut myös Boubien asenteeseen liikettä kohtaan. Tehtiin siis ensin nostoja, joista riemukas palkkaus. Sitten kokeilimme sitä, että pistettiin Boubielle kapula suuhun ja minä juoksin hallista ulos (halli oli tosiaan aika pieni) koiraa kutsuen. En mä tiedä, oliko se ottanut jonkun laukka-askeleen, mutta ulos se ainakin tuli ravia.

Plan B: koiralle kapula suuhun ja kierto + hyppyleikki. Satsu juoksi Boubien mukana, minä myös ja lopulta se vapautui niin paljon, että pystyi kuin pystyikin laukkaamaan!! Hirveä hiki tuli, meille ihmisille ainakin. Tätä siis täytyy yrittää kotonakin, kun näytti nyt ainakin toimivan. Tosin, jos sieltä voittajaluokasta selviytyisi suht vähillä kokeilla EVL:ään, niin sitten ei metallia enää tasamaalta tarvitsisi edes noutaa. Joten ei tähän kauheesti kannata panostaa. Tykkäisin vaan, että Boubie palauttaisi laukassa.

Seuraavassa setissä aika oli rajoitettu 10 minuuttiin/koira ja halusin tehdä vieraassa paikassa tunnarin, sitten vähän kontaktia häiriössä ja lopuksi Boubie saisi juosta ruutuun. Tunnarin haistelu oli hyvä, mutta palautus tökki; Boubie peruutti parin metrin päästä sivulle eikä oikein sitten osunut ihan oikeaan paikkaan. Pitää treenata sitä erikseen. Häiriöt oli Pikkuilkiöitä by Satsu ja oli aika megalomaanisia häiriöherkälle pikku-koiralleni. Vähempikin olisi ehkä riittänyt. Boubie ei pitänyt mulla olleita leluja palkkana ollenkaan, vaan vapatuessaan meni varastamaan Satsun häiriölelut...

Lopuksi Boubie sai juosta sinne ruutuun, lelu ruudussa. Juoksutin läheltä myös tyhjään, hyvin meni oikeaan paikkaan. Paljon sitä ehtii kymmenessä minuutissa!

Toisen kierroksen päätteeksi otimme vielä paikallaolot, istuminen meni ok (kehuin välillä). Paikallamakuussakin näytti olevan hyvässä asennossa, mutta kun tulin lähemmäksi, niin oli sit kuitenkin lonkalla. Ja sitä nimenomaan en halua. Pää pyöri katsellessaan, mitä ympärillä tapahtuu. EVL:n käskytys alussa ja lopussa, meni jo aika hyvin. Muutaman kerran meni toisten käskyistä maahan, mutta alkoi sitten kuuntelemaan paremmin.

Lopuksi vielä juttelimme, siitä kilpailemisestakin.

Huippua treenata omarotuisten kanssa! Iso kiitos Satsulle opastuksesta!

***

Kaija ja Hippu olivat meillä torstai-illasta sunnuntaihin. Pojat on nyt aika hyvin leikitetty ja juoksutettu. Luulen, että meillä on vähän aikaa melko rauhallista. Kiitos vierailusta!