Aamu-viideltä läksimme Tempon kanssa ajamaan kohti Mänttää, 'maksettuun treeniin' eli perinteiseen Talvinomeen. Kolmen tunnin ajomatkalla oli aikaa kelata edellisiä reissuja tässä kahdenkymmenen vuoden ajalta, minkä olen noutajan omistaja ollut. Mukavia reissuja on paljon, kaikkien neljän koirani kanssa. Talvinomessakin olemme olleet ensimmäistä kertaa jo vuonna 1992 Gubbenin kanssa. Meidän kohdallamme Talvinome on aina ollut herätys talviunesta ja siitä treenaaminen on vasta alkanut oikeisiin, virallisiin kokeisiin, jotka ovat jo yllättävän lähellä... E.m. syystä menestys ei ole koskaan ollut päätä huimaavaa, mutta aina on ollut mukavaa!

Tänään starttasimme aamupäiväryhmässä, ei onneksi aivan ensimmäisinä kuitenkaan. Ensimmäisenä tehtävänä oli helppo hakualue, jossa oli 6 riistaa. Aikaa tehtävän suorittamiseen oli 5 minuuttia. Ihan niin helppo ei haku kuitenkaan ollut, miltä se näytti... Eilisen päivän jäljiltä alueella oli runsaasti hajuja, joihin Tempo sekosi niin, että pääasia meinasi unohtua. Mäntässä on tunnetusti myös monipuolisesti riistaa ja pulu tuotti Tempolle pieniä vaikeuksia kaikkine irtoavine höyhenineen. Ennen ajan loppumista oli saaliinamme 3 riistaa, mikä oli ihan hyvin meille.
Hakualueen jälkeen jonotimme hetken toiselle alueelle (tien toisella puolen), missä tehtävänä oli ykkösmarkkeeraus, sitten lyhyt linjalle lähetys ja vielä toinen ykkösmarkkeeraus. Tempo suoritti tehtävät varsin helposti, riistojen kanssa piti vähän taas temppuilla. Riistoina oli markkeerauksissa lokki ja ohjauksessa fasaani. Sekään ei lentänyt niin paljon, kun viime vuonna... ;-) Pisteitä saavutimme 31/50, sijoitus 20/25.

Vaikkei suorituksemme tosiaan mikään loistokas ollut, eikä kärkisijoja hätyytelty, niin olen kuitenkin tyytyväinen Tempon suoritukseen. Tempo pysyi hyvin laukauksissa eikä oudoksunut enää ampujaa tai toimitsijoita, mikä oli erittäin positiivista edistystä. Treeniä ei ole alla juurikaan syksyn jälkeen, joten tästä on suunta vain ylöspäin! :-)
Kiitos Mäntän mahtavalle porukalle Talvinomen järjestelyistä!
1380836.jpg